dijous, 6 de març del 2008

Ja tenim nou Blog a la COLLA


nou-Blog

A partir d'ara ja tenim nou blog...

Què és un blog?

Blog, weblog, bitá… sens dubte una paraula de moda, un d'aquests termes que de la nit al dia hem començat a veure repetit a tot arreu. Encara que van aparèixer a la fi dels anys 90 i podem considerar el 2004 com el seu any d'explosió en la internet anglosaxona, no ha estat fins als últims mesos del 2005 quan el fenomen ha eclosionat definitivament en el món hispanoparlant.

Definició:
Però què és exactament un blog?
Què ho distingeix de qualsevol altre tipus de lloc web? Sense ànim d'erigir-nos en repartidors de “carnets de blogger” podem resumir que un weblog és una publicació online amb històries publicades amb una periodicitat molt alta que són presentades en ordre cronològic invers, és a dir, l'últim que s'ha publicat és el primer que apareix en la pantalla. És molt habitual que disposin d'una llista d'enllaços a altres weblogs (denominada blogroll) i solen disposar d'un sistema de comentaris que permeten als lectors establir una conversa amb l'autor i entre ells sobre el publicat. És propi dels weblogs fer un ús intensiu dels enllaços a altres blogs i pàgines per a ampliar informació, citar fonts o fer notar que es continua amb un tema que va començar altre weblog.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Suposo que ho entenc algu mes. De totres maneres, si és canviant i nio sempre es posa el mateix des uestar molt bé això del Blog.